d'Ossekoppen
 
Ossenisse-Zeedorp

Programma 2024

 Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari: De Snis on tour voor ‘ Wagentje kijken.‘

We brengen een bezoek bij de diverse bouwploegen die meedoen aan de optocht in Ossenisse, van de Koewacht tot d'Ouwe Stoof. Dit om onze waardering uit te spreken voor wat zij allemaal voor ons carnaval doen, met het brengen van koek en zopie . 

Zaterdag 3 februari: Kindercarnaval Hengstdijk

14.00 : We zijn te gast bij de Polderjongens en gaan warm draaien met een bezoek aan het kindercarnaval te Hengstdijk. Na de optocht volgt een gezellig samenzijn in de Schuur

Vrijdag 9 februari: Opening carnaval 2024

19.30 uur : We halen de sleutel van de Snis op bij onze burgemeester Ilona Jense van Haarst in de hal van het Stadhuis aan de Markt te Hulst.
Altijd weer een gezellig gebeuren met al onze bevriende Raden uit de gehele gemeente Hulst.

Aansluitend bezoeken we de tent van de Vogelpiek voor de 30 plus party. 

Zaterdag 10 februari

13.00 uur: Bezoek aan de Vogelpiek en deelname aan de optocht in Vogelpiekland te Vogelwaarde. Aansluitend bezoek aan de tent van Schjèrs. 

20.00 uur: ’s Avonds ’ Raad van Elf on Tour’ met een bezoek aan de carnavalsbals van de Vogelpiek te Vogelwaarde en de Djerken te Graauw.

Zondag 11 februari

10.30 uur: Bezoek aan de carnavalsmis te Groenendijk samen met onze vrienden van de Kloorianen. Tijd voor even bezinning met een viering met een luchtig karakter.

14:00 uur: We gaan op bezoek bij de Lamsoren en nemen deel aan de optocht in Lamsorenland te Lamswaarde. Aansluitend gezellig samenzijn in de Luifel. 

Maandag 12 februari

13.30 uur:  Prinses Kimalia en gevolg gaan op bezoek naar de optocht in Terhole.

18.30 uur: Verzamelen voor gezamenlijke maaltijd.

20.00 uur: Start traditionele kroegentocht van d’Ossekoppen in de streek. 

Dinsdag 13 februari

13.30 uur: We gaan op bezoek bij de Kloorianen en nemen deel aan de optocht in Kloorianenland te Kloosterzande. Aansluitend gezellig samenzijn in de Linde en afsluiting met een gezamenlijke maaltijd.

Zaterdag 17 februari

10.00 uur: Verzamelen in Hof ter Nesse voor koffie met lekkers. Vervolgens inrichten van de locaties en versieren van het dorp.

                 Bezoeken van zieken en 80-plussers in Ossenisse door leden van onze Raad van Elf, waarbij een kleine attentie wordt overhandigd.

20:00 uur: Start pre Afterparty bij d’Ossekoppen in Hof ter Nesse. Met een gezellig carnavalsbal met de ons bekende carnavalsvrienden uit de streek maken we er een gezellige avond van. De eerste polonaises worden gelopen op de Snis, in een gemoedelijke sfeer blikken we terug op de afgelopen dagen en kijken vooruit naar de dag van morgen! Onze eettent is geopend met de beste lekkernijen. Eindtijd 01.00 uur.

Zondag 18 februari: Carnaval Ossenisse

13.00 uur: Limonadebal voor de kleinsten in Hof ter Nesse met medewerking van dj-Bee

                 Inschrijven en uitreiken startnummers voor wagens en loopgroepen op het Zeedorp

14.15: Start grote carnavalsoptocht vanaf het Zeedorp met deelname van vele wagens en loopgroepen uit de streek.

15.30 uur: Start carnavalsbal met dj-Bee in Hof ter Nesse.

16.45 uur: Teruggave sleutels voor alle Prinsen van de kernen van de gemeente Hulst en onze Prinses aan onze burgemeester Ilona Jense-van Haarst.

17.30 uur: Prijsuitreiking van de optocht in Hof ter Nesse. Vervolgens hossen en dweilen met medewerking van dj-Bee in Hof ter Nesse.

21:30 uur: We sluiten Hof ter Nesse weer af na een prachtige carnaval op de Snis